Miten mainostaa kampaamoa

2 minuutit Julkaistu:


Miten mainostaa kampaamoa

Moni kampaamon omistaja varmasti miettii, mitkä tavat sopisivat parhaiten kampaamon mainostamiseen. Tapoja on monia, mutta tähän blogiin on mainittu muutama yleisin tapa, joita kampaamot käyttävät. Jokainen kampaamo on toki erilainen ja myös aluekohtaiset erot vaikuttavat, joten jokaisen kampaamon tulisi miettiä parhaat tavat itselleen omien lähtökohtien mukaan.

Liiketilan tuoma näkyvyys

Koska sijainti on monelle asiakkaalle tärkeä kampaamon valinnassa, sen näkyvyyteen kannattaa panostaa. Kampaamo halutaan yleensä työmatkan varrelta tai läheltä kotoa ja moni asiakas saattaa huomata oman kampaamonsa ensimmäistä kertaa ihan vain kadulla kävellessään. Siksi on tärkeää varmistaa, että se näkyy hyvin. Tämän voi tehdä valotaululla, ikkunateippauksilla, näyteikkunan sisustuksella, tai erilaisilla valoilla. Tärkeää on myös varmistaa, että liiketila antaa oikeaa kuvaa ja tuo esiin yrityksen ilmeen. Näyteikkunaan voi tuoda esille myös yrityksen kotisivut, tai vaikkapa hinnaston houkuttelemaan uteliaita.

Kotisivut

Kun liiketila on kunnossa pitää varmistaa, että kiinnostunut saa tarvittaessa lisätietoa kampaamosta netistä. Kotisivut ovat siis tärkeät, jotta mahdollinen asiakas voi tehdä varman päätöksen kampaamon valinnassa. Sieltä hän näkee myös aukioloajat, millaisiin kampaamotöihin kyseinen liike on erikoistunut ja millaisia työntekijöitä siellä on.

Hakukoneet ja kartat

Hyvät kotisivun sisällöt näkyvät myös hakukoneissa, joten niihin panostaminen kannattaa. Aika moni aloittaakin kampaamon haun hakukoneella etsimällä. Yhtä oleellista on myös varmistaa, että näkyy erilaisissa karttapalveluissa, koska niitä käytetään myös aktiivisesti eri alueisiin  tutustumiseen ja palveluiden valintaan.

Sosiaalinen media

Sosiaalisen median kanavat käyvät kampaamolle hyvin alan visuaalisuuden takia. Se on kampaamolle luonteva tapa tuoda esille omia töitään kuvien ja videoiden avulla, sekä tiedottaa ajankohtaisista asioista. Koska siellä on monia tapoja jakaa ja tehdä asioita, kannattaa sosiaalista mediaa varten tehdä ihan oma suunnitelmansa, jotta tiedetään mitä halutaan jakaa ja missä. Tällä varmistetaan, että tekeminen on tavoitteellista ja perusteltua, eikä siihen käytetty aika mene hukkaan.

Paikallislehdet

Toisinaan perinteinen lehtimainonta voi toimia hyvin myös - tietyillä paikkakunnilla lehtiä luetaan todella paljon. Kannattaa myös miettiä onko oma asiakaskunta lehden lukijakuntaa vai ei. Myöskin yhteistyöt paikallislehden kanssa haastattelun ja lehtijutun muodossa voi olla tehokas keino saavuttaa näkyvyyttä.

Lisää kampaamoista voit lukea täältä: Shortcut Oy Tapiolatag:
321 sanat

minusta

Menestyvän kampaamon salaisuus Haaveiletko oman kampaamon perustamisesta? Mietitkö mitä asioita pitäisi ottaa huomioon? Täällä käydään läpi millaisia pulmia tai erityisen tärkeitä asioita on kampaamon perustamisessa ja kampaamoalassa ylipäätään. Kampaamoalassa on se erityispiirre, että kampaamoliikkeitä on lähes joka kadun kulmassa isoissa kaupungeissa ja pienimmissäkin taajamisssa sekä keskuksissa useita. Ja niinhän niitä pitääkin kun lähes jokainen ihminen käy vähintääkin epäsäännöllisesti kampaajalla. Eli kaikille riittää työtä, mutta miten sinne saa houkuteltua ne oikeat asiakkaat. Huomiota voi kiinnittää esimerkiksi tyyliin, palveluvalikoimaan, tuotteisiin, hintaan, sijaintiin tai vaikka millä kielillä palvelee. Kaikista näistä aiheista lisää täällä blogissa. Pohditaan mikä voisi olla aloittaville kampaamoille se tärkeä juttu ja toisaalta kuinka alalla pitkään ollut kampaamo voi halutessaan uudistua. Lukuiloa!

Haku

Kategoriat

Viimeisimmät julkaisut